Përmbledhja e poezive për Çmimin AIITC

NJOHJE Madhësia e hënës varet nga distanca, Po s’iu afrove, po s’tu afrua – nuk e sheh vërtet bukurinë e saj! Edhe të vërtetat janë kështu! Nuk afrohesh t’i shohëh dhe të duket se nuk janë pastaj! Të thuash të vërtetën është akti më paçtues në ekzistencë, Se largon ndryshkun në shpirt e mendje, të … Continue reading Përmbledhja e poezive për Çmimin AIITC

Advertisements

Shqipe Palloshi merr çmimin e parë për poezi AIITC

Poetja e re nga Shkupi, Shqipe Palloshi u vlerësua me çmimin e parë në kategorinë e krijimtarisë së moshave të reja për vëllimin e saj poetik me tematikë "E bukura në shpirt dhe në jetë". "Për gjendjet ekstatike të mallëngjimit, habisë para cikleve ripërtëritëse të natyrës dhe përdëllimit para Krijuesit. Poezia e saj sjell freski … Continue reading Shqipe Palloshi merr çmimin e parë për poezi AIITC